En liten rapport från resan till Kittelfjäll.

På sportlovet ordnade Sbfu en skidresa till Kittelfjäll. Det såg länge mörkt ut med för få anmälningar, men då dök Magnus Nilsson upp som gubben ur lådan och meddelade att han gärna ställer upp som busschaufför. Kostnaden sjönk och plötsligt var allt möjligt igen. Så med en stor förväntan i bagaget åkte en liten grupp på sammanlagt 18 personer till Kittelfjäll för att se vad fjället hade att erbjuda.
Kittelfjäll är en liten skidort ca 100km söder om Tärnaby. Det speciella med Kittelfjäll är deras profil inom offpist. De har endast några pistade backar men desto fler nedfarter inom offpist. En liten familjär anläggning med en mycket god service.
God service fick vi också från ovan. Vi hoppades på lössnö och himlen gav oss precis vad vi önskade. På måndagseftermiddagen började det snöa och så höll det på ända till tisdagsmorgonen då även solen valde att komma fram. En helt underbar dag för den som gillar friåkning. Det är svårt att hitta ord som beskriver känslan att åka i ett rejält lager pudersnö. Man surfar omkring i ett bomullshav och det känns nästan som om man kunde flyga. Eller som Josua Kackur uttryckte det: ”Det här är den lyckligaste dagen i mitt liv!”
På en sådan här resa får man lära sig manga saker. Olika personligheter som möts och ”tvingas” leva tillsammans några dagar. Man får nya vänner och nya upplevelser. Jag tror att alla deltagare fick med sig mestadels goda minnen. Stort tack till vår busschaufför och alla deltagare. Detta gör vi igen. Avslutningsvis vill jag be om ursäkt för det trauma jag kan ha åsamkat de tonårsgrabbar som hamnade i bastun med några svenska damer. Det var inte meningen.

(Denna text är hämtad ur MST nr 3 2015)

Ruder, puder, puder!!!

Sbfu i Kittelfjäll

En skön dag i Kolorado!

En skön dag i Kolorado!

Lämna ett svar